Abetare per femije online dating kostenlose bekanntschaften Bottrop

Posted by / 29-Sep-2017 13:05

I kishte paisur nxënësit me dy pllaka shkrimi, ku në njërën shkruanin shqip e në tjetrën greqisht me qellim që kur të vinin “hafijet”, të fshihnin ato ku shkruanin shqip dhe të nxirrnin pllakat e shkruara greqisht.

Ishin dy pllaka grafiti që shënonin kufirin e idealizmës dhe antipatriotizmës, legales dhe ilegales dhe pikërisht mbi këto dualitete, ai kreu aktin e tij të dytë; heroizmin.

Me rrason fetare mbi supe ai u bë protagonisti kryesor i përhapjes së gjuhës amtare në popull.

Psalmet në shqip ishin aksionet e tij të para që kryeheshin në gjuhën e nënës.

Sepse në aktin e pashembullt të këtij patrioti, kemi të sintetizuar vlerat dhe sakrificat e asaj kohe të vështirë, përzier me idealin e shenjtë të kombit, të cilat e kthejnë atë në një “Petro Nini” myzeqar.

Në popull filloi të pëshpëritej me krenari urimi për priftin që psalte shqip. Në këto vite futi edhe mësimin e gjuhës shqipe në Shënpjetër.

Është pikërisht kjo portë që e bën Atin tonë një ndër përfaqësuesit më të denj të kësaj lëvizjeje.

Por nga një përhapës ilegal i shqipes në popull, At Isaia do të kthehej shumë shpejt në një përmendore heroizmi të këtij aksioni të madh kombëtar.

Me këtë status, ai hodhi përpara së ardhmes dorashkën e kavalierit.

Nxënësit e tij ishin të moshës 10 -12 vjeç, në një moshë ku ekzistonte komunikimi intim midis brezave dhe pikërisht mbi këtë intimitet, ai ndërtoi me guxim lojën e pllakave.

abetare per femije online dating-24abetare per femije online dating-52abetare per femije online dating-31

Ambjenti i shkollave të huaja në këtë periudhë, ashtu si edhe në kisha të tjera të krahinës ishte i ndohtur me prapagandë dhe ndikime shoviniste greke.